Over mij

 
 

Marieke Werger

Mijn naam is Marieke Werger en ben 48 jaar en geboren en getogen in het mooie Twenteland. Ik ben van beroep sociaal psychiatrisch verpleegkundige en cognitief gedragstherapeutisch werker. Samen met mijn man heb ik altijd veel gereisd en een aantal jaren geleden hebben we besloten om het roer om te gooien. Een kleine drie jaar geleden zijn we naar Atlantida, Uruguay in Zuid Amerika verhuisd. We wonen hier op het platteland: dicht bij de zee en 40 km van de hoofdstad Montevideo. De familie is inmiddels uitgebreid met drie honden, twee katten, acht kippen en drie paarden. We zijn bezig om ons bestaan hier op te bouwen en dat gaat met vallen en opstaan. We hebben ons eigen huis gebouwd en en we verbouwen onze eigen groentes, hier zijn we best een beetje trots op. Maar we zijn nog lang niet klaar…….

In Nederland heb ik altijd in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt en na verloop van tijd merkte ik dat ik mijn werk en de contacten ging missen. Daarop heb ik besloten om online psychologische ondersteuning aan te bieden aan Nederlanders in het buitenland. Ik spreek uit ervaring en weet hoe het is om uit Nederland te vertrekken en ergens anders te gaan wonen. De gesprekken geven me veel voldoening. Omdat de gesprekken in je moerstaal plaatsvinden schept dat veel herkenning en kan ik vanuit mijn Nederlandse achtergrond en ervaring situaties goed in voelen. De aard van de klachten kunnen heel divers zijn, van angst en somberheidsklachten tot relatieproblemen of  zoekende naar je eigen identiteit en mogelijkheden.

 

Wat anderen zeggen >>

 

 
onlinetherapie-nederland-04.jpg
 

Ervaring

Vanaf 1987 heb ik ervaring opgedaan in de gezondheidszorg. Eerst in de geestelijke gehandicaptenzorg en vervolgens in de psychiatrie. Ik heb negen jaar gewerkt op een opname afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. Daarna 10 jaar als verpleegkundige op een PAAZ afdeling van een algemeen ziekenhuis. Na een omscholing ben ik als therapeut en sociaal psychiatrisch verpleegkundige gaan werken voor een GGZ instelling. Hier heb ik gewerkt tot mijn vertrek naar Uruguay. 

Na verloop van tijd merkte ik dat ik mijn werk en de contacten ging missen. Daarop heb ik besloten om online psychologische en of sociale ondersteuning aan te bieden. 

In eerste instantie heb ik me vooral gericht op Nederlanders in het buitenland, maar ik bied ook ondersteuning aan mensen uit Nederland. 

Ik spreek hierbij uit eigen ervaring en weet hoe het is om uit Nederland te vertrekken en ergens anders te gaan wonen. 

Vanuit mijn werkperiode in Nederland heb ik echter ervaren dat er veel gevraagd wordt van mensen op verschillende levensgebieden in onze hedendaagse maatschappij. Ik heb veel ervaring opgedaan binnen mijn werkzaamheden met mensen waarvoor het "teveel" is geworden. Mensen hebben klachten ontwikkeld op het gebied van oververmoeidheid, stress, slapeloosheid, psycho-somatische klachten en burn-out. 

Graag zet ik dan ook mijn kennis, kunde en ervaring in om ondersteuning te bieden.


Opleiding en certificering

  • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

  • Cognitief gedragstherapeutisch werker

  • Runningtherapeut

  • Z-verpleegkundige

  • HBO-V