Welke hulpvragen?

 

Er zijn vele mogelijkheden, mail me bij twijfel!

Contact >>
Over mij >>
Tarieven >>

Ondersteuning bij de volgende klachten/problemen:

  • Somberheidsklachten

  • Angstklachten

  • Rouw en verlies

  • Spanningsklachten

  • Stress

  • Eenzaamheid

  • Overige klachten 

De hulpvraag hoeft niet altijd even duidelijk te zijn, het kan ook zijn dat je het niet precies weet of graag je verhaal kwijt wilt of van je af wilt schrijven en hierbij feedback wilt krijgen.


Werkwijze

Passend bij deze tijd bied ik online psychologische en sociale ondersteuning aan via het Internet. De ondersteunende gesprekken worden aangeboden met behulp van Skype of Facetime. De behandelsessies verlopen via een video gesprek op het afgesproken tijdstip. Als ondersteuning wordt soms mail en een telefonisch contact via WhatsApp gebruikt. 

Veel klachten waarmee je in eerste instantie naar een psycholoog zou gaan, kunnen ook middels internettherapie behandeld worden. 

Ik ben gespecialiseerd in kortdurende, klachtgerichte ondersteuning van lichte en milde psychische en/of sociale klachten. Dat betekent dat de behandeling geschikt is voor klachten en problemen die uw dagelijks functioneren licht of matig verstoren.

Ik geef online ondersteuning bij verschillende klachten o.a. aanpassingsproblemen, identiteitsproblemen, angst, stemmingsklachten en burn-out klachten. Na het kennismakingsgesprek starten we met een intakegesprek en vervolgens maken we samen een plan van aanpak. Tussentijds vinden er evaluaties plaats om te onderzoeken of we op de goede weg zijn.

Mijn voorkeur gaat er naar uit om te starten met wekelijkse gesprekken. We kunnen zo een behandelrelatie opbouwen en de therapie goed opzetten. Na verloop van tijd kunnen we de gesprekken naar eens in de twee of drie weken plannen. Het is mogelijk om follow- up gesprekken in te plannen, een soort van vinger aan de pols contact. Mijn ervaring laat zien dat na 10 á 15 gesprekken er een sterke reductie van de klachten heeft plaatsgevonden. Daarnaast maak ik met je een terugvalpreventie plan, met een aantal acties die je kunt ondernemen als het even minder gaat. 

De meeste behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk effectief gebleken cognitieve gedragstherapie. 

De therapie vindt op individuele basis plaats.


Eerste afspraak

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend en gratis. Tijdens deze afspraak maken we kennis met elkaar. Je kunt vragen stellen,  aangeven en bespreken wat er bij jou speelt en wat je belangrijk vindt. We kunnen dan samen bespreken of ik iets voor je kan betekenen.